Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Kosten notaris passeren hypotheekakte

Kosten Notaris passeren hypotheekakte meer informatie:
De Notaris is het eindstation bij elke hypotheek. Als het alleen gaat om een oversluiting van een bestaande hypotheek of een extra (tweede) hypotheek, dan gaat het alleen om de hypotheekakte. Indien het gaat om een hypotheek die nodig is voor de aankoop van een woning gaat het om een hypotheekakte plus een leveringsakte. 

De Notaris moet altijd de formele overdracht van een huis regelen. Hij doet dat via een akte van levering (de zgn. leveringsakte). De leveringsakte en - als de koper een deel van de betaling via hypothecaire financiering regelt - de hypotheekakte worden bij de Notaris ondertekend oftewel 'gepasseerd'. In het verlengde van de wettelijke bepaling dat de kosten van de levering voor rekening komen van de koper (kosten koper) heeft de koper het recht de Notaris te kiezen voor het opmaken en passeren van de akte(n). 

Door de vrije keuze van de Notaris is het slim om niet voor de eerste de beste Notaris te kiezen. Vaak zal de adviseur vragen bij welke Notaris u wilt passeren. Indien u geen Notaris weet waar u wilt passeren zal de adviseur een suggestie doen. De tarieven van de Notarissen verschillen onderling echter nogal. Het is daarom slim om van te voren even te informeren waar u goedkoop uit bent.

Wilt u graag de kosten van een Notaris te weten komen voor het passeren van een hypotheekakte? Hier leest u alle informatie die u moet weten over de kosten Notaris passeren hypotheekakte maar ook komt u hier achter de laagste kosten Notaris passeren hypotheekakte van Notarissen bij u in de buurt.

Gratis offertes ontvangen voor het passeren hypotheekakte bij de notaris bij u in de buurt?
Notaris kosten en offertes bij het passeren van de hypotheekakte kunnen enorm schelen en soms oplopen tot 30%. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij diverse Notaris kantoren bij u in de buurt en ontvang deze binnen 5 minuten in uw mailbox. Wij hebben een groot netwerk van wel meer dan 500 Notariskantoren, ook bij u in de buurt.