Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Kosten notaris periodieke gift

Wilt u een periodieke gift vastleggen door een Notaris is dit natuurlijk mogelijk maar er zijn wel wat regels waar we ons aan moeten houden, dit omdat een periodieke gift als voordeel heeft dat het mogelijk een periodiebelasting aftrekbaar of belasting vrij is. Hiervoor zijn wel een aantal voorwaarden van kracht.
Ook benieuwd naar de kosten hiervann? Per Notaris kunnen de kosten verschillen voor het vastleggen van een periodieke gift.

Voorwaarden voor inkomstenbelastingaftrek
-
De periodieke gift is bestemt aan een vereniging of ANBI
-
De periodieke gift moet zijn vastgelegd in een notariële akte
-
De periodieke gift dient als vast bedrag in gelijkmatige periodes uitgekeerd te worden voor een minimale periode van 5 jaar
-
Er mag niks tegenover een periodieke gift staan
-
De periodieke gift dient als persoonsgebonden aftrekpost bij de inkomstenbelasting te worden opgegeven
Schenkingen in natura worden als periodieke gift net zo behandelt als een periodieke gift in geld.

Kosten Notaris periodieke gift TIP:
Vergelijk goed de kosten van een Notaris voor een periodieke gifte, dit kan behoorlijk verschillen. Daarom raden wij u aan om hieronder uw gegevens in te vullen, op deze manier komt u achter de laagste kosten Notaris periodieke gift van een Notaris bij u in de buurt.

Wij hebben een groot netwerk van wel meer dan 500 Notariskantoren, ook bij u in de buurt. Op deze manier kunt u gemakkelijk op de kosten van een Notaris periodieke gift tot 70% besparen.