Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Kosten samenlevingscontract in hypotheek

Een samenlevingscontract zou beter een scheidingscontract genoemd kunnen worden, want het regelt de verdeling als je uit elkaar gaat. Een testament is wel belangrijk als je gaat samenwonen. Zodoende kan je regelen dat je partner alles krijgt. Je kan ook in de transportakte een verblijvingsbeding op laten nemen. Dan mag je partner zo lang men wenst in het huis blijven wonen, maar erft de familie de rest. Laat je in ieder geval voorlichten door een goeie notaris!

Kosten samenlevingscontract, enkele onderdelen van een samenlevingscontract:
- Bankrekeningen
- Kosten verzorgen en opvoeden kinderen (evt.)
- Verdeling van bezittingen (bij uit elkaar gaan)
- Kosten gehele huishouden, te denken aan kleding, boodschappen en woonlasten

Een samenlevingscontract is uitermate geschikt en ook zeker aan te raden wanneer u en uw partner gaan samenwonen. Een samenlevingscontract opstellen doet u bij de Notaris. De gemiddelde kosten van een samenlevingscontract is 250 euro, vaak is het ook handig om er een testament bij te nemen, overleg hieronder over de prijzen en mogelijkheden bij de Notaris bij u in de omgeving.

Samenlevingscontract, enkele voorwaarden:
- Niet onder curatele
- 18 + leeftijd
- Geen strafbare feiten plegen

Kosten samenlevingscontract in hypotheek:
Het is niet altijd nodig om een samenlevingscontract af te sluiten wanneer u een hyoptheek gaat aanvragen, wel is dit verstandig. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de Notaris.

Kosten samenlevingscontract in hypotheek TIP:
Door hieronder het formulier in te vullen komt u achter de kosten van een samenlevingscontract in hypotheek voor uw eigen situatie.

Bespaar tot 250 euro door offertes op te vragen!