Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Kosten testament verwerpen

Bent u van plan om een erfenis te verwerpen, dan bent u geen erfgenaam meer. Dan wordt er uiteindelijk op papier gezet dat u zelfs nooit een erfgenaam bent geweest. Het betekent eigenlijk dat u niet hoeft op te draaien voor de schulden van de overledene. Dit betekent ook dat u niet kunt meedelen wanneer de erfenis een groot vermogen is.
Voor een verwerping moet je een verklaring bij de rechtbank afleggen. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening en bedragen ongeveer 114 euro. Let wel op dat het verwerpen van een erfenis, dat u het daarna niet meer terug kunt draaien.

Kosten testament verwerpen:

De gemiddelde kosten voor het verwerpen van een testament zit tussen de 100 en 120 euro. Vergelijk wel goed de kosten wanneer u contact gaat opnemen met een notaris, en dat kan hieronder.

Kosten testament verwerpen TIP:
Wanneer u van plan bent om een testament te verwerpen, laat u dan goed van te voren informeren. Tevens is het handig om ook de notaris kosten te gaan vergelijken en dat kan hieronder.

Wij hebben een ruime database met notarissen, die door de jaren heen bij ons aansloten, zo komt u gemakkelijk in contact met notariskantoren bij u in de omgeving die aan u de kosten testament verwerpen door kunnen geven.