Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Laatste nieuws

01-03-2015 Bron: Nu.nl

Notaris checkt woning van A tot - Z
De woningmarkt lijkt op te krabbelen. Met name starters vinden het een mooi moment om een huis te kopen nu de woningprijzen en de hypotheekrente laag zijn.
Wat komt er allemaal kijken bij het kopen van je eerste woning?

 

01-11-2013 Bron: NOS

Notaris boos op Hema: 'worst case ever'
Het zal ze rookworst wezen bij Bakker & Neve Notarissen in Leiderdorp. De Hema is deze week gestart met de levering van standaard samenlevingscontracten en testamenten. Wat de Hema kan kunnen wij ook, dachten Pepijn de Vries en Marc Neve van het notariskantoor. En dus verkopen ze vandaag rookworsten voor de deur van hun kantoor.

 

02-10-2013 Bron : Telegraaf.nl

Notarissen moeten ondanks hun beroepsgeheim vermoedens van uitbuiting en financieel misbruik kunnen melden. Dat zegt bestuurslid Jef Oomen van de Koninklijke Notariële Beroepsvereniging (KNB) woensdagavond in het programma De Vijfde Dag. Hij wil daarom in uitzonderlijke gevallen af van het absolute beroepsgeheim.

Oomen wil dat notarissen het misbruik voortaan kunnen melden bij het Steunpunt Huiselijk Geweld. Sinds 1 juli geldt al een soortgelijke code voor onder meer huisartsen. Zij hoeven zich bij het vermoeden van huiselijk geweld niet langer te houden aan een absoluut beroepsgeheim. 

 

01-10-2013 Bron : Telegraaf.nl

In september is het aan faillissementen gedaald tot 888. In vergelijking een jaar eerder is dit een daling van 5 procent. Tevens is dit het laagste aantal in 2 jaar.

Dat blijkt uit cijfers die Faillissementsdossier.nl bekend heeft gemaakt. 
Over de eerste 9 maanden van het jaar gingen er 9835 bedrijven en instellingen over de kop. Dat waren er 10 procent meer ten opzichte van de eerste drie kwartalen van 2012. 

 

27-09-2013 Bron : Algemeen Dagblad

Dit jaar zijn er tienduizenden testamenten gewijzigd door de AWBZ. De ouderen willen de eigen bijdrage omzeilen, om de erfenis van de kinderen in stand te houden. Deze conclusie is getrokken uit een onderzoek van Netwerk Notarissen.

Om de oplopende kosten van de AWBZ in te perken, is er per 1 januari een eigen bijdrage ingevoerd. Wie dit bedrag niet kan betalen uit zijn pensioen en AOW, moet het eigen vermogen aanspreken. De eigen bijdrage voor het verzorgingshuis kan oplopen tot 24.000 euro per jaar.