Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Testament Notaris langstlevende

Op deze pagina komt u alles te weten over een testament voor de langstlevende en kunt u vrijblijvende offertes opvragen bij Notariskantoren in uw eigen regio die aan u de kosten van een testament langstlevende kan doorgeven.

Testament Notaris langstlevende, meer informatie:
Voor 1 januari 2003 zijn veel ouderlijke boedelverdelingtestamenten gemaakt, ook wel langstlevende testament genoemd. Dit betekent dat de partner die het eerste overlijdt alle bezittingen toedeelt aan een achterblijvende partner die eventuele schulden voor haar rekening neemt. Omdat de achterblijvende partner dan te veel krijgt en dus de kinderen te weinig, is de verkrijger de waarde van het erfdeel van de kinderen aan hen schuldig. De reden om een langstlevende testament op te maken was dat bij het oude versterferfrecht de echtgenoot die overbleef samen met de kinderen een kindsdeel erfde. Meerderjarige kinderen konden vervolgens hun erfdeel opeisen, waardoor de langstlevende echtgenoot financieel in de problemen kon komen. Als er geen liquide middelen aanwezig waren moest het huis verkocht worden of extra belast worden met hypotheek.

Testament Notaris langstlevende, enkele onderdelen in een testament:

- Zelf regelen, zo kunt u het nalatenschap of erfenis zelf regelen en bepalen
- Legaten
- Voogdij kinderen regelen bij overlijden
- Fiscaal voordeel door een slim testament
- U bent in scheiding, maar de scheiding is nog niet uitgesproken
- U wilt een niet- gezinslid geld nalaten
- U woont samen zonder geregistreerd partnerschap en u wilt uw partner een erfenis nalaten
- Iemand onterven

Testament Notaris langstlevende TIP:
Wij hebben een ruime database met Notarissen die bij ons aangesloten zijn. Door hieronder het formulier in te vullen komt u achter de kosten van een langstlevende testament bij de Notaris in uw eigen omgeving. Zo kunt u eenvoudig en gratis vergelijken.

Bespaar tot 350 euro op de kosten van een Notaris voor een testament langstlevende.