Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Testament

Bent u op zoek naar meer informatie over het testament en wilt u graag weten wat de mogelijkheden van een testament zijn? Dan helpen wij u graag verder. Op deze pagina komt u alles te weten over het testament en kunt u vrijblijvende offertes opvragen om achter de laagste kosten van een testament opmaken voor uw eigen situatie.


Het is altijd verstandig om uw laatste wil vast te leggen, in een testament of in een codicil. Zo houdt u de regie over wat er gebeurt met uw bezittingen als u overlijdt. Een testament is alleen nodig als u wilt afwijken van de wet. U kunt een testament laten opstellen bij de notaris.


Wettelijke verdeling:
Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft en u alles wilt nalaten aan uw partner en kinderen, dan is een testament in principe niet nodig. Na uw overlijden wordt uw erfenis verdeeld over uw kinderen en partner. Uw kinderen kunnen hun erfdeel echter pas opeisen als uw partner ook overlijdt.

Testament opstellen, enkele redenen:
Wanneer u een testament wilt laten opstellen dan heeft u ervoor gekozen om uw nalatenschap en erfenis niet over te laten aan de wet.

Nog meer redenen voor het opstellen van een testament:
- Legaten
- Voogdij kinderen regelen bij overlijden
- Fiscaal voordeel door een slim testament
- U bent in scheiding, maar de scheiding is nog niet uitgesproken
- U wilt een niet- gezinslid geld nalaten
- U woont samen zonder geregistreerd partnerschap en u wilt uw partner een erfenis nalaten

- Iemand onterven