Volg ons op:
Facebook Linkedn Twitter

Tweetraps testament

Op deze pagina komt u alles te weten over het tweetraps testament en komt u achter de laagste kosten van een tweetraps testament door vrijblijvende offertes op te vragen!

Tweetraps testament, meer informatie:

Een bijzondere vorm van een langstlevende testament is het tweetraps testament. Als eerste trap wordt de langstlevende echtgenoot tot enig erfgenaam benoemd. Als tweede trap worden de kinderen tot erfgenamen benoemd. Met andere woorden ik benoem tweemaal erfgenamen over dezelfde nalatenschap eerst de langstlevende en vervolgens de kinderen over wat er bij overlijden van de langstlevende nog van over is.

Met dit testament wordt voorkomen dat bij overlijden van de eerste echtgenoot al erfbelasting verschuldigd is voorzover de nalatenschap (de helft van de gemeenschap van goederen) niet groter is dan de vrijstelling voor de erfbelasting (voor 2010 € 600.000). Het bijzondere van dit testament is dat bij overlijden van de laatste van de beide echtgenoten voor de kinderen de twee nalatenschappen van hun ouders gelijktijdig openvallen. De kinderen maken dus tweemaal gebruik van hun vrijstelling (voor 2010 € 19.000,00) en tweemaal van de laagste schijf van 10% (voor 2010 tot € 118.000,00).
Per saldo is echter meestal meer erfbelasting over de beide nalatenschappen verschuldigd ten gevolge van een tweetrapsmaking dan ten gevolge van een langstlevende testament, waarin de kinderen bij het overlijden van de eerste ouder al direct erven. Toch wordt dit als minder vervelend ervaren dan als men al moet betalen na het eerste overlijden. Dit speelt vooral wanneer bij overlijden van de eerste het vermogen voornamelijk bestaat uit de (hypotheekvrije) echtelijke woning.
Een tweetraps testament kan nooit worden toegepast zonder dat een goed inzicht bestaat in de omvang van het na te laten vermogen en de pensioen- en lijfrente-aanspraken.
Bron: http://www.notariaat-delahaije.nl/output/output_57.html

Tweetraps testament, kosten vergelijken:
Wilt u graag de kosten weten van een tweetraps testament, dan is het handig om in contact te komen met notariskantoren, meestal gebeurt dit binnen uw eigen omgeving.
Vul hieronder het formulier in en vergelijk de vrijblijvende offertes goed met elkaar, zo kunt u flink besparen op de kosten van een tweetraps testament.

Tweetraps testament, TIP:

Bespaar tot 350 euro op de kosten van een tweetraps testament door offertes op te vragen! Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk de prijzen!